MJBowlers Menggegarkan Kejohanan Bulanan November 2018

Jeddah, 8 Disember 2018 – Pemain-pemain MJBowlers berjaya menyinar di dalam 2 kejohanan untuk bulan November, anjuran Filipino Expatriate Damayan Bowling Group (FEDBG) dan Filipino Tenpin Bowlers Jeddah (FTBJ), baru-baru ini.

Kejohanan bulanan anjuran FEDBG, telah berlangsung pada 30 November 2018, bertempat di Bowling City, Sultana Mall, Jeddah. Penyertaan terdiri dari pemain-pemain Filipina, Saudi Arabia dan MJBowlers. Dalam perjalanan ke peringkat akhir, pemain MJBowlers Wan Kamal Azlan berjaya menumpaskan juara bulan Oktober, Ian Caringal dalam satu pertarungan sengit di separuh akhir. Wan Kamal, yang juga dikenali dengan nama jolokan “Bulldozer”, merangkul tempat ketiga selepas bertarung dengan 3 lagi pemain yang layak ke pusingan akhir. Kejohanan dimenangi oleh Richard B. Antonio, diikuti oleh Allan Narciso di tempat kedua, sementara pemain bowling kebangsaan Saudi Arabia Kemo @ Kamal A Felemban menduduki tempat keempat.

Kejohanan bulanan anjuran FTBJ pula telah berlangsung pada 7 Disember 2018, bertempat di Bowling City. Kejohanan kali ini berlangsung serentak dengan perlawanan liga FTBJ Friday Night League. Pemain-pemain yang berentap semasa liga berlangsung juga mempunyai peluang untuk merebut kemenangan di dalam kejohanan kali ini.

Pemain MJBowlers Mohd. Shahrizan (Oto) berjaya melayakkan diri ke pusingan akhir selepas menumpaskan lawan Romel Agbayani di peringkat separuh akhir. Oto merangkul tempat keempat di pusingan akhir selepas bertemu dengan 3 lagi pemain. Kejohanan dimenangi oleh pemain berasal dari UK, Marc Clifford, diikuti oleh pemain kebangsaan Saudi Arabia Kemo @ Kamal A Felemban dan pemain Filipina June Estefano.

Pemain muda MJBowlers Syasina Shahrizan (Syeena) berjaya menjadi johan bulanan untuk kali ketiga pada tahun ini. Syeena layak ke peringkat akhir, selepas menumpaskan lawan di peringkat separuh akhir, pemain Filipina Melody Agbayani. Seorang lagi pemain MJBowlers, Azhanawati Abdul Wahab juga layak ke peringkat akhir, selepas menumpaskan pemain Filipina Evelyn Santoc. Syeena merangkul kejuaraan bulan November diikuti oleh Azhanawati dan pemain Filipina Shirley Sagmit.

Pemain-pemain MJBowlers ingin mengucapkan ribuan terima kasih atas sokongan dan bimbingan dari Coach Mus (Shahwall Mustafa). Diharap kejayaan MJBowlers disini sedikit sebanyak dapat mengubati kerinduan terhadap masa-masa bersama Coach Mus. Semoga kejayaan yang dikecapi ini berterusan dan bertambah lagi untuk dikecapi bersama, InshaAllah. 

 

Kejohanan Bulan November anjuran FEDBG, dari kiri: Juara Richard B. Antonio, tempat kedua Allan Narciso, tempat ketiga Wan Kamal Azlan dan tempat keempat Kemo Felemban
Kejohanan Bulan November anjuran FTBJ, dari kiri: Juara Marc Clifford, tempat kedua Kemo Felemban, tempat ketiga Jun Estefano dan tempat keempat Mohd Shahrizan
Kejohanan bulan November anjuran FTBJ, dari kiri: Juara Syeena Shahrizan, tempat kedua Azhanawati Abdul Wahab, dan tempat ketiga Shirley Sagmit
Juara Syeena bersama Oto, dan ketua penganjur kejohanan FTBJ, Igna Salgado